در این مقاله به بررسی شرایط کار در کشور استرالیا و روشهای کاریابی در این کشور میپردازیم و همچنین با حداقل دستمزد و مدارک لازم برای جستجوی شغل در استرالیا آشنا میشویم. این کشور با داشتن شرایط اقتصادی مناسب و بازار کار خوب همواره مورد توجه افراد زیادی برای مهاجرت بوده است.
مقدمه
یکی از راههای مهاجرت و اقامت در استرالیا از طریق اخذ ویزای کار است. نرخ بیکاری با توجه به جمعیت 25 میلیون نفری آن بسیار پایین بوده و در حدود 5 درصد است. کارهای خدماتی در جایگاه اول استخدام در این کشور قرار داشته و کارهای صنعتی و کشاورزی در جایگاه بعدی قرار دارند.
البته اخذ ویزای کار در استرالیا چندان آسان نیست؛ اما اگر موفق به دریافت آن شوید میتوانید در شهرهای معروف استرالیا مانند ملبورن و یا سیدنی زندگی کنید؛ یعنی شهرهایی که در رتبهبندیهای اخیر جز 20 شهر مهم و برتر دنیا قرار دارند. ویزای کار در استرالیا به شیوههای مختلفی به متقاضیان امتیازدهی میکند. شهروندان کشورهای مختلف ازجمله ایران با ثبتنام و دریافت امتیاز لازم میتوانند ویزای کار استرالیا را اخذ کرده و در استرالیا مشغول به کار شوند.
درباره کار در استرالیا
استیل ورکر استرالیا برنامهای است که این کشور برای افراد مهاجر و متقاضی کار در این کشور طراحی کرده است. متقاضیان برای دریافت ویزای کار و مهاجرت به استرالیا باید از این برنامه امتیاز لازم را کسب کنند.
انواع ویزای کار استرالیا به شرح ذیل است:
- ویزای مستقل و مهارتی کار در استرالیا: بعضی افراد برای کار در استرالیا تحت حمایت اعضای خانواده، کارفرما و یا هیچ ایالتی نیستند و میتوانند در شهرها و ایالتهای مختلف به شکل مستقل کار کنند. برای این امر لازم است مهارتهای فنی و حرفهای آنها مورد ارزیابی قرار گیرد. این کار بهصورت آنلاین امکانپذیر است. کسب امتیاز حداقل 65 میتواند منجر به اخذ ویزای کار استرالیا شود. داشتن سن مناسب، مدرک آیلتس با امتیاز بالا، سابقه کار و میزان تحصیلات برای کسب امتیاز مناسب تأثیرگذار هستند. معمولاً محدوده سنی 25 تا 32 سال، نمره آیلتس 9 و مدرک دکتری بیشترین امتیاز را برای شما کسب خواهد کرد.
- ویزای مهارتی غیرمستقل: در این نوع صدور ویزا، نیازمندیهای خاص هر ایالت برای جذب نیروهای کار در نظر گرفته میشود. بهعنوانمثال ایالتی که درزمینهی نیروی متخصص خاصی دچار کمبود است، همان نیروهای متخصص را از طریق صدور ویزای کار جذب میکند. در این نوع ویزا سن، مدرک تحصیلی، مدرک زبان و سابقه کار مناسب میتواند منجر به اخذ امتیاز بیشتر و ویزای کار شود.
- ویزای کار تحت حمایت ویزای منطقهای: در این نوع ویزا فرد در منطقهای که به مهارت او نیاز است مشغول به کارشده و در همان ایالت زندگی خواهد کرد.
- طرح پیشنهاد شغلی کارفرمایان: در این طرح کارفرمایان نیروی متخصص خارجی را که درزمینههای متلف لازم دارند به دولت استرالیا معرفی میکنند. این مشاغل دارای لیست مشخصی بوده و تا 3 سال میتوانند در دسترس باشند. میزان حقوق در این طرحها در روزنامهها درج میگردد.
- موافقتنامههای کاری: در این نوع ویزا، کارفرمایانی که از طرف دولت مشخصشدهاند میتوانند برای جبران کمبود نیروهای متخصص خود نیروهای خارجی را جذب کنند. در این شیوه فرد متقاضی باید به تائید کارفرمای استرالیایی رسیده و جذب کار شود.
ویزای همراه برای کار در استرالیا
متقاضیان کار در استرالیا با توجه به نوع ویزای کار خود میتوانند بهمرور اعضای خانواده خود را به استرالیا ببرند. کسانی که نوع ویزای کاری آنها 189 است میتوانند از همان ابتدا به همراه خانواده به استرالیا رفته و کلیه حقوق شهروندی خود را داشته باشند.
این افراد بعد از 3 تا 5 سال زندگی در استرالیا و پرداخت حق بیمه میتوانند درخواست اقامت دائم داشته و پاسپورت استرالیایی به دست بیاورند؛ البته قبل از هر اقدامی بهتر است با مشاوران زبده و وکلای مهاجرتی در این زمینه مشورت شود تا نتیجه بهتری حاصل به دست آید.
شهروندان ایرانی که برای کار به استرالیا میروند باید بدانند کار در استرالیا بدون داشتن مدرک زبان معتبر بههیچعنوان امکانپذیر نبوده و داشتن دعوتنامه از کارفرمای استرالیا در اخذ ویزای کار استرالیا بسیار تأثیرگذار است.
لیست مشاغل ایالتی و حداقل حقوق آنها، هرساله توسط دولت استرالیا منتشر میگردد که با مراجعه به آن میتوان شغل موردنظر در شهرهای مختلف را جستجو کرد. در این میان سایتهای کاریابی این امکان را برای شما فراهم کرده است که بهصورت آنلاین درخواست کار خود را ثبت کنید تا شغل مناسب خود را پیدا کنید.
کاریابی در کشور استرالیا
کشور استرالیا از نیروهای ماهر و متخصص بسیار استقبال میکند؛ به همین دلیل هرساله لیست مشاغل موردنیاز برای هر ایالت را منتشر کرده و نیروی کار زیادی را جذب میکند. شما از طریق سایتهای کاریابی کار در استرالیا میتوانید بهصورت آنلاین مشخصات و مهارتهای خود را ثبت کرده و درخواست کار در استرالیا داشته باشد.
همچنین یکی دیگر از راههای پیدا کردن کار در استرالیا، تحصیل در این کشور است. دانشجویان بعد از پایان تحصیلات خود این فرصت را دارند که در استرالیا به دنبال کار گشته و استخدام شوند. در حال حاضر برای پیدا کردن کار در استرالیا دعوتنامه معتبر از کارفرمای استرالیا برای پیدا کردن کار از اهمیت بالایی برخوردار است. برای این امر میتوانید از طریق سایتهای کاریابی این ارتباط را به دست بیاورید. درواقع سایت های کاریابی پل ارتباطی شما با کارفرمایان در استرالیا است.
لیست مشاغل موردنیاز استرالیا در سال ۲۰۲۰
- مدیران ساختوساز
- مدیران مهندسی
- مدیران مرکز مراقبت از کودکان
- مدیران خدمات بهداشتی و رفاهی
- سایر مدیران متخصص
- بازیگران، رقصندگان و سایر سرگرمیها
- حرفهایهای موسیقی
- مدیران هنری و تهیهکنندگان و ارائهدهندگان رسانهها
- حسابداران
- حسابرسان، دبیران شرکت و خزانهداران شرکتها
- مجریان، ریاضیدانان و آمار شناسان
- اقتصاددانان
- اقتصاددانان و ارزیابیکنندگان زمین
- مشاور مدیریتی
- معماران و معماران منظر
- نقشهبرداران و نقشهبرداران
- مهندسان شیمی و مواد
- حرفهای مهندسی عمران
- مهندسین برق
- مهندسین الکترونیک
- مهندسین صنایع، مکانیک و تولید
- مهندسین معدن
- سایر متخصصان مهندسی
- دانشمندان کشاورزی و جنگلداری
- شیمیدانان و دانشمندان مواد غذایی و شراب
- دانشمندان محیطزیست
- زمین شناسان، ژئوفیزیکدانان و هیدروژئولوژیست ها
- دانشمندان زندگی
- دانشمندان آزمایشگاه پزشکی
- دامپزشکان
- سایر متخصصان علوم طبیعی و فیزیکی
- معلمان کودکی (دبستان)
- معلمان دبیرستان
- معلمان آموزش ویژه
- مدرسین و مدرسین دانشگاه
- متخصصان تصویربرداری پزشکی
- متخصصان بینایی و ارتوپتیست
- متخصص جراحی و متخصصان استخوانسازی
- کار درمانگرها
- متخصصین گفتار و شنوایی شناسان
- پزشکان عمومی و افسران مقیم پزشکی
- متخصصان اخلی
- روانپزشکان
- جراحان
- سایر پزشکان
- ماماها
- پرستاران
- تحلیل گران تجارت و سیستمهای ICT
- متخصصان چندرسانهای و توسعهدهندگان وب
- برنامهنویسان نرمافزار و برنامهها
- مدیران پایگاه داده و سیستمها و متخصصان امنیت ICT
- متخصصان شبکه رایانه *
- متخصصان مهندسی مخابرات
- وکلای دادگستری
- وکلا
- روانشناسان
- مددکاران اجتماعی
- طراحان و تکنسینهای مهندسی عمران
- مهندسان برق و طراحان فنی
- متخصصان فنی مخابرات
- برقکاران خودرو
- مکانیک موتور
- کارگران معاملات Sheetmetal
- کارگران تجارت سازههای فلزی و جوشکاری
- کارگران معاملات دقیق فلز
- پنل آرا
- آجرکاریان و سنگ تراشان
- نجارها و وصالها
- کارگران معاملات نقاشی
- شیشهبر
- گچبریها
- کاشیکاری دیوار و کف
- برقکاران
- تهویه مطبوع و مکانیک تبرید
- کارگران معاملات توزیع برق
- کارگران تجارت الکترونیک
- سرآشپزها
- مربیان و مربیان حیوانات
- کابینت سازان
- قایق سازان و کشتیسازان
- مربیان، مربیان و مسئولان ورزشی
- افراد ورزشی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.