اگر جویای کار در آلمان هستید و تمایل دارید لیست مشاغل مورد نیاز آلمان را بررسی نمایید، لازم است با شرایط کلی و عمومی کشور آلمان بیشتر آشنا شوید. جمهوری فدرال آلمان کشوری صنعتی و قدرتمند در مرکز اروپا است که با کشورهایی نظیر اتریش، هلند، بلژیک، دانمارک، سوئیس، فرانسه، لوکزامبورگ و چک مرز مشترک دارد. در سال‌های اخیر با کهن سال شدن جمعیت آلمان و کمبود نیروی جوان و متخصص آلمان اقدام به جذب نیروی کار نموده است. افراد واجد شرایط می‌توانند با بررسی لیست مشاغل مورد نیاز آلمان برای ویزای جستجوی کار آلمان اقدام نمایند.

درباره کار در آلمان

زمانی که کشوری را برای مهاجرت کاری انتخاب می کنید، مسلماً توجه به نرخ بیکاری در آن دارای اهمیت می باشد. نرخ بیکاری در آلمان در سال 2019 به میزان 3.2 درصد گزارش شده است که بیان گر این حقیقت است که افراد بیکار در این کشور بسیار کمند و فرصت های شغلی فراوانی برای افراد وجود دارد. پیش بینی شده است که نرخ بیکاری در آلمان در سال های آینده نیز روندی رو به کاهش داشته باشد و در سال 2024 به میزان 3.1 درصد برسد.

برای بررسی دقیق تر نرخ بیکاری در آلمان، روند تغییرات این نرخ در دهه گذشته در نمودار زیر نمایش داده شده است.

کشور آلمان هرساله فهرستی را به منظور جذب نیروی ماهر و متخصص با عنوان لیست مشاغل مورد نیاز آلمان منتشر می‌کند تا متخصصان جویای کار از سایر کشورها امکان کاریابی در آلمان را داشته باشند. این کشور قطب صنعتی اروپا نام گرفته و با اقتصاد قوی خود یکی از سه صادر کننده اول دنیا به حساب می‌آید. شما عزیزان می‌توانید به منظور دریافت مشاوره در زمینه کاریابی و لیست مشاغل مورد نیاز آلمان در سال ۲۰۲۰ با مشاوران ما در موسسه حقوقی GO2TR  تماس حاصل فرمایید.

به دست آوردن شغل سودآور در آلمان شامل داشتن مجوز کار، به‌عنوان یک سند مجوز برای اجازه بخشی از بازار کار آلمان است. در راه اخذ مجوز کار، داشتن اجازه اقامت به‌عنوان یک سند مجوز اجازه اقامت در آلمان، اجباری است.

متقاضیان غیر اتحادیه اروپا برای ورود، کار و اقامت در آلمان نیاز به ویزا دارند. ویزا طبق مقررات مربوط به مجوز اقامت و کار صادر می‌شود، ازجمله: اقامت موقت، بلو کارت اتحادیه اروپا، اجازه تسویه دائمی یا مجوز اقامت طولانی‌مدت اتحادیه اروپا.

فن‌آوری امروز به ما این امکان را می‌دهد تا به اطلاعات متنوعی ازجمله جای خالی شغل در سراسر جهان دسترسی داشته باشیم. علاوه بر این اطلاعات زیادی در مورد مشاغل خاص وجود دارد که به مدارک شخصی مربوط می‌شود.

دو گزینه برای گرفتن شغل در آلمان وجود دارد، گرفتن قرارداد کار قبل از عزیمت به آلمان یا به‌محض ورود. جستجوی آنلاین ازجمله بهترین فرصت‌ها برای یافتن شغل است. کانال‌های متنوعی آنلاین ا اطلاعات گسترده در مورد فرصت‌های شغلی آزاد در آلمان وجود دارد.

پیش از این مهاجران موظف بودند در دو مقام مختلف متقاضی دریافت اجازه کار و اقامت شوند؛ اما اخیراً این روند با تصویب یک بخش‌نامه مجوز واحد از اتحادیه اروپا ساده و هماهنگ شده است. دستورالعمل جدید شامل مجوز کار و مجوز اقامت است. در اختیار داشتن مجوز واحد، اتباع غیر اتحادیه اروپا را مجاز به کار و اقامت در کشورهای اتحادیه اروپا، ازجمله آلمان، از طریق یک روش تقاضای واحد به یک مقام واحد می‌داند. حقوق کارگران غیر اتحادیه اروپا، برابر با شهروندان آلمانی است.

مجوز واحد برای دو دسته اتباع خارجی اعمال می‌شود:

  1. اتباع غیر اتحادیه اروپا که قصد دارند برای کار و اقامت وارد آلمان شوند.
  2. اتباع غیر اتحادیه اروپا که قبلاً در آلمان اقامت دارند و به مشاغل آلمانی دسترسی دارند.

طبقه بندی کارگران خارجی در آلمان

داشتن مجوز کار به طور عمده به کشور مبدأ و توافق‌های ویژه آن با کشور میزبان، یعنی آلمان بستگی دارد.

  1. شهروندان خارجی اتحادیه اروپا، سوئیس و منطقه اقتصادی اروپا (EEA)، یعنی از لیختن اشتاین، نروژ یا ایسلند

در مورد این دسته از اتباع بیگانه، اقامت یا اجازه کار برای زندگی و کار در آلمان مورد نیاز نیست و از آزادی جنبش نیروی کار برخوردار می‌شوند. حمل گذرنامه یا شناسنامه معتبر هنگام عزیمت به آلمان تنها شرط مورد نیاز برای ثبت‌نام در ثبت‌احوال شهر منتخب است.

  1. اتباع خارجی از استرالیا، اسرائیل، ژاپن، کانادا، جمهوری کره، نیوزلند یا ایالات‌متحده آمریکا

برای این دسته، ویزای خارجی برای ورود به آلمان الزامی نیست. با این وجود، آن‌ها باید بلافاصله در مرجع ثبت‌نام خارجی‌های محلی برای اجازه اقامت ثبت‌نام کنند. این تنها گروهی است که می‌تواند بدون ویزا وارد آلمان شود و اجازه اقامت و کار را قبل از اشتغال ه کار بگیرد.

  1. سایر اتباع غیر اتحادیه اروپا

در مورد این دسته، داشتن ویزا برای ورود به آلمان لازم است. درخواست ویزا باید دقیق و با هدف اقامت مرتبط باشد. ویزای اقامت کوتاه را نمی‌توان به ویزای اقامت دائم تغییر داد، بنابراین استفاده از ویزای صحیح بسیار مهم است.

به‌محض ورود، اتباع این گروه باید بلافاصله برای اجازه اقامت و کار اقدام کنند. با درخواست مجوز کار، آن‌ها باید مدرکی را مبنی بر اشتغال در یک شرکت، سازمان یا موسسه محلی نشان دهند.

کاریابی در کشور آلمان

پیشنهاد ما برای آنهایی که هنوز کشور خود را ترک نکرده‌اند یا به کشور آلمان مهاجرت کرده‌اند این است که بهترین راه برای پیدا کردن شغل مورد نیازی که با مشخصه‌های آنها یکی باشد جستجو در اینترنت است. ما در این مقاله به چندین راه‌کار اشاره می‌کنیم.

  • آژانس استخدام فدرال BA

اشتغال در آلمان به کشور مبداء بستگی دارد. به این معنا که برای هر کشوری امکان شغل و موقعیت شغلی می‌تواند متفاوت باشد. برای پیدا کردن شغل در قسمتهایی از آلمان که خودشان به نیرو جدید نیاز دارند باید بعضی الزامات را انجام داد. آژانس استخدام فدرال BA یک انتخاب عالی برای متقاضی‌های کار است. این وب سایت از متخصصانی که واجد شرایط خوبی برای کار در آلمان هستند بهترین سایت است. این وب سایت می‌تواند برای انتشار موقعیت‌های شغلی گزینه‌ای بسیار مناسب باشد. آژانس فدرال BA بزرگترین بازار کار در آلمان است. افراد جویای کار می‌توانند مشخصات خود را در یک بسته ارسال کنند تا کارفرمایان ببینند و در صورت انتخاب کردن آن فرد، با او تماس حاصل کنند. باید با توجه به شرایط و علایق و استعداد خود به دنبال شغل گشت. این وب سایت هر روز فرصت‌های شغلی‌ را به روز می‌کند. البته برای کسانی که به زبان آلمانی تسلط دارند کار راحتتر خواهد شد زیرا اکثر این تبلیغات شغلی به زبان آلمانی منتشر می‌شوند. البته برای کسانی که زبان آلمانی را نمی‌دانند و به زبان انگلیسی تسلط دارند موتورهای جستجوگر به زبان انگلیسی وجود دارد تا در صورت نیاز مطالب را برای آنها رجمه کند.

  • صفحات زرد

برای یافتن آژانس‌های استخدامی باید به صفحات زرد رجوع کرد. قبل از وارد شدن به سیستم باید به این مسئله اهمیت داد و آن را چک کرد که آیا برای یافتن شغل در این صفحات باید پولی پرداخت کرد یا نه. چون اکثر آژانس‌های استخدامی در قبال این کار از افراد متقاضی مبلغی دریافت می‌کنند. بعضی از آژانس‌های استخدامی در آلمان وجود دارند که مخصوص افراد مهارجر است و برای آنها لیست شغل‌های مناسبی در سایت خود قرار داده است.

  • جستجو در روزنامه‌ها

در بعضی از روزنامه‌های ملی در آلمان صفحاتی را به این کار اختصاص داده‌اند. افراد اگر داخل کشور آلمان زندگی می‌کنند می‌توانند با خریداری این روزنامه‌ها هر هفته یا هر روز آگهی‌های جدیدی درباره مشاغل پیدا کنند.

  • سایت‌های شرکتی در آلمان

در بعضی از شرکت‌های بین‌المللی، آگهی‌های استخدامی را با دو زبان آلمانی و انگلیسی تبلیغ می‌کنند. بعضی از این شرکت‌های معتبر شامل آدیداس، آلدی، بایر، دایملر، دویچه بانک، زیمنس، اگن و فولکس هستند. اما نباید از یاد برد تنها اینها نیستند بلکه بعضی از شرکت‌های متوسط و کوچک در آلمان وجود دارند که می‌توانند جز بهترین سایت‌های شرکتی باشند. باید افراد جویای کار با توجه به توانایی خود در این شرکت‌ها به دنبال شغل باشند و لیست تمامی شرکت‌های کاریابی آلمان را از طریق شرکت‌های دولتی بیابند.

  • شبکه سازی در کشور آلمان

نزد آلمانی‌ها شبکه شازی بین همکاران و دوستان بسیار نزدیک صورت می‌گیرد. اما کسانی دیگر نیز می‌توانند از طریق کنفرانس‌ها و از طریق بعضی از سازمان‌ها برای برقرای ارتباط تلاش کنند. شبکه‌ سازی تجاری و حرفه‌ای در آلمان دارای آگهی‌های شغلی است.

  • یافتن شغل بر اساس مدرک تحصیلی

بسیاری از شرکت‌ها با توجه به میزان تحصیلات متقاضی‌ برای آنان شغل پیدا می‌کنند. بنابراین میزان تحصیلات می‌تواند تاثیر زیادی بر روی یافتن شغل مناسب بگذارد.

  • ارتباط با دیگران

یکی دیگر از راه‌های یافتن شغل مشورت با دیگران است. شاید یکی از دوستان یا نزدیکان بتوانند فرد جویای کار را ر این کار راهنمایی کنند. یا جایی را سراغ داشته باشند که برای متقاضی موقعیت شغلی خوبی از آب دربیاید. بنابراین تعامل با دیگران نیز در این مورد نقش بسزایی می‌تواند داشته باشد.

  • پروفایل

هر کس که به دنبال شغل مورد نظر است می‌تواند آگهی مناسبی درخور استعداد و میزان تحصیلات خود بنویسد و در شبکه‌های اجتماعی آن را در معرض دید همگان قرار دهد. آژانس‌های استخدامی، شرکت‌ها و پورتال‌های شغلی به طور یقین دنبال فردی با تجربه خواهند بود و ممکن است آگهی‌های موجود در اینترنت را دیده و با فرد متقاضی تماس بگیرند.

  • نمایشگاه‌های شغلی در آلمان

کسانی که در آلمان زندگی می‌کنند به راحتی می‌توانند برای یافتن شغل مورد نیاز خود به نمایشگاه‌های شغلی، نمایشگاه‌های تجاری و کنگره‌ها بروند و از شغل‌های موجود در آنجا بازدید کنند. هم‌چنین این روش دارای این مزیت است که می‌توانند به طور مستقیم با مشاغل روبه‌رو شوند و با کارفرمایان در این خصوص صحبت کنند.

  • آژانس کاریابی محلی

وظیفه این آژانس‌ها کمک به افراد برای یافتن شغل است. آژانس‌های محلی در همه شهرهای بزرگ و کوچک آلمان وجود دارند و تعدا آنها به قدری است که بتوانند جوابگوی هر نوع متقاضی‌ باشند.

  • مشاوره مخصوص کاریابی

در کشور آلمان خدمات مشاوره برای افراد جویای کار وجود دارد تا در صورت تماس، متخصصان و مشاوران خبره در این زمینه به سوالات آنها جواب بدهند. متخصصان هم به زبان آلمانی و هم انگلیسی جوابگوی افراد هستند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *